Sikkerhet

Kontanter eller egenkapital fungerer ofte som sikkerhet eller en reduksjon av sikkerhet for andre lånetyper. Ser du på et huslån så vil du kanskje få en rente på 2,5% med 15% i egenkapital. Legger du inn 20% i egenkapital på huslånet så kan du kanskje presse banken ned i 2% i rente. Dette kan du fordi ved å legge mer egenkapital i lånet så viser du banken at de tar mindre risiko. Jo mindre risiko banken tar jo billigere er lånet.

Det samme prinsippet gjelder for billån. Du kan få billån til 100% lån med pant i bilen og med variasjoner av egenkapital. Noen vil kanskje ikke gi deg billånet fordi de synes at månedsbeløpet blir for stort. Da kan egenkapitalen din hjelpe ved at du trekker ned månedsbeløpet til et slikt nivå at banken mener at din økonomi er god nok for månedsbeløpet

Forbrukslån
Forbrukslån er et lån for deg som trenger eller ønsker penger raskere enn det tar å spare opp pengene. Tar du opp lån for å kjøpe hus eller bil så finnes det billigere lån for akkurat disse typene enn forbrukslån. Forbrukslån er lånet for deg som ønsker fleksibilitet og heller ikke ønsker å ta meg seg egenkapital inn i lånet. Har du ikke egenkapital er dette ikke noe problem, da forbrukslån er lån som ikke krever eller heller ikke er så interessert i egenkapital. Det kan være lettere å få et billån hvis du har noe eller en god del egenkapital. Har du en god del eller noe egenkapital når du søker på forbrukslån vil ikke dette bli tatt inn i betraktningen.

Usikrede lån
Forbrukslån er lån uten sikkerhet. Det vil si at banken ikke ønsker noe sikkerhet. Banken ønsker ikke at du bidrar med egne penger eller at du prøver å få ned renten ved å tilby sikkerhet i hus eller bil. Forbrukslån som produkt kan i seg selv hjelpe deg hvis du sliter med høye månedsbeløp da du kan sette nedbetalingstiden selv. Du velger hvor lenge du vil bruke på å nedbetale lånet. Synes du at 5 år er greit så kan du sette det. Blir månedsbeløpet på summen du låner høyt når du setter 5 år som nedbetalingstid så kan du endre dette og heller sette 10 år. Da blir månedsbeløpet betraktelig mindre og du kan fint komme deg unna det store beløpet.

Forbrukslån er et lån for deg som ønsker frihet og fleksibilitet. Lån uten sikkerhet, eller forbrukslån, er lån for deg som vil bruke penger på dine egne ønsker og drømmer. Du kan fint ta opp et forbrukslån å bruke det på en lang ferie, reise verden rundt eller kjøpe deg en hytte til bestemor. Det som er det fine med forbrukslån er at bankene ikke stiller de samme kravene til informasjon og sikkerhet som de gjør ved å bruke andre lån. Hyttelån krever egenkapital og det krever en full gjennomgang av økonomien. Forbrukslån går på dagen.

Søk forbrukslån hos loans.no