Forbrukslån

Forbrukslån

Vi kjenner alle godt til betegnelsen forbrukslån. Det er nesten ikke til å unngå å se reklame for forbrukslån eller høre om forbrukslån daglig. Vi har sikkert alle et familiemedlem eller en venn som har tatt opp et forbrukslån for å gjøre noe gøy eller tatt opp et billig forbrukslån for mye som han eller hun i ettertid angrer på. Alle gjør ting de angrer på, det gjelder også for opptak av gjeld, som vi gjør nå og da alle mann.

Utlån
«Bankene låner ut forbrukslån til alle som vil ha forbrukslån» er noe vi hører titt og ofte. Det stemmer ikke helt. Det er ikke bare å møte opp på et kontor elle hos en bank for å få penger. Banker er ikke veldedighet eller et NAV kontor, hvor det kanskje kan være lettere å få penger. Banker gir ut lån. Det betyr at du som får lånet må betale lånet tilbake. Lån koster penger. De er ikke gratis.

Utsagnet om at bankene låner ut til hvem som vil ha penger kan kanskje stemme litt bedre hvis man ser på statistikken over hvor mye som er lånt ut. I 2017 lånte bankene ut 40% mer penger i forbrukslån enn året før. Det er ganske mye penger og sier ganske mye om hvor interessert Nordmenn er i forbrukslån. Vi er med andre ord veldig glad i lån og veldig glad i raske penger.