Hvorfor koster lån?

Hvorfor koster lån?

Lån

Er du interessert i å se hvordan økonomien din er og hvordan den utvikler seg over tid? Da kan gjøre dette ved at du følger med på hvor mye penger du bruker. Det er ikke så veldig vanskelig å gjøre dette. Du kan starte ved å ta en titt på din nettkonto. De fleste banker tilbyr en funksjon hvor du trykker på en knapp så får du opp hele ditt forbruk. Du kan se det totale og du kan se hvordan du har brukt pengene i forskjellige kategorier. Har du en god bank kan du også endre på noen av parametere slik at du ser hvor mye penger du får ekstra om du kutter ned på noen av forbrukspostene.

Det finnes med andre ord mange hjelpemidler som du kan ta i bruk for å få til det du vil, men det viktigste er fortsatt det samme – du må ville det du skal gjøre. Det hjelper ikke å gjøre alt mulig rart uten at du faktisk gjennomfører over tid.

Kostnader

Du må ikke bli overrasket over at banker selger sine produkter med god avanse. Renter på avdragene er en slik mulighet hvor bankene drar på med en fin inntekt. Det vet alle. Mange glemmer at det finnes flere inntektskilder for bankene enn kun rente. Dette er et viktig poeng. Gebyrene som bankene tar sammen med rentene må man være obs på. Her er det nemlig mer penger enn det man fort tenker på. Mange banker tar 50-100 kroner per måned. Vi snakker da om over 1 000 kroner for et år. Har du et lån i 10-15 år så har du 10 000 til 15 000 kroner ekstra ut som du ikke tenker på eller i hvert fall ikke hadde lyst til å dele.

Bruk formidlere

Når du ser etter og når du søker på forbrukslån er det veldig viktig at du faktisk går for et

billig forbrukslån og ikke tar til takke med alt det som er der ute. Vi får jo forbrukslån kastet etter oss hver eneste dag. Selskapene er ganske ivrige. De tar tak i oss og de ber oss om å kjøpe mer enn det vi faktisk trenger å kjøpe. Det er akkurat dette som er farlig. Om du tar til takke med det andre folk tilbyr deg er det viktigere enn om du tenker selv tror mange. Det er feil. Stol på deg selv og din egen dømmekraft. Det er kun du som kan ta vare på deg selv på best mulig måte. Om du ikke tar vare på deg selv er det ingen andre som tar vare på deg selv. Her er kjernen av problemet. Det er du som tar hånd om deg og dine, og spesielt når dette kommer til finans. Snakker vi om finans må du absolutt stole på deg selv. Her er det ingen kjære mor.