Hva er Bitcoin

Hva er en Bitcoin

Bitcoin er en unik teknologi som er utformet som en valuta, en kryptovaluta. Bitcoin lever i et digitalt univers hvor det ikke er en som kontrollerer alle. Dette er normen for vanlig valuta. Her styrer sentralbanken alt. I verdenen til Bitcoin passer alle på alle. Det er ganske likt det folk er vant til på små steder. Alle ser hen til at alle gjør det som er riktig. Måten dette foregår på er at alle lagrer det de gjør og alle kan se det de andre lagrer. På denne måten bygges tillit opp og tillit arkiveres i historien.

Hvem er Bitcoin?

Bitcoin så dagens lys i 2009 og er kreditert en mann som kalles Satoshi Nakamoto. Ingen vet hvem denne personen er. Men mange har mange teorier om hvem han kan være. Noen mener det er snakk om en person, mens andre snakker om flere personer eller en gruppe. Det fine med Bitcoin er at det er basert på en åpen kildekode som gjør at alle kan gå inn å se på hva som skjer. Du kan til og med gjøre om på programmet. Dette gjør det veldig enkelt for folk som ønsker det å lage plattformer for trading eller andre programvare som trengs for å holde Bitcoin. Når du skal kjøpe Bitcoin trenger du å ha denne i en bitcoin lommebok. Lommeboken kan du lage selv eller på andre måter laste den ned fra andre. Lommeboken er en fil som holder nødvendig data om dine Bitcoin. Lommeboken kan lagres på din egen datamaskin, på mobilen eller i skyen. Det kjedelige med Bitcoin er at den ikke er forsikret på noen måte. Setter du penger i banken har banken forsikring som gjør at selv om banken går konkurs så holder du fortsatt pengene dine. Staten garanterer alle som har penger i norske banker 2 millioner kroner hvis det går galt per person.

Sikkerhet

Bitcoin prøver å sikre seg oftere og oftere mot manipulering eller utvanning. Det kan ikke produseres flere Bitcoin. På denne måten kan ikke en sentral aktør holde prisen stabil. Dette er en fin måte å la markedet styre valutaen. Det eneste dumme med dette er at det gjør valutaen mer volatil. Jo mer valutaen går opp og ned, jo mindre sannsynlig er det for deg og meg å bruke denne valutaen som penger. Ingen vil kjøpe noe med penger som blir mindre eller veldig mye mer i verdi. Det gjør det skummelt å bruke de som bytte med ting som har en helt annen måte å reagere på. Klær går ned i verdi, biler synker i verdi, mens hus ofte går sakte men sikkert opp i verdi. Sikkerhet som konsept er mer enn kun hvordan verdiene går opp og ned. Tyveri er også viktig. Du må derfor passe på at du har sikkerhetskopier og at du har gode løsninger på hvordan dine Bitcoins er lagret. Ikke mist dine verdier. Det er fort gjort